Spraak naar tekst omzetten
U kunt tekst invoeren in tekstvelden met behulp van de functie voor spraakherkenning.
Selecteer de knop MicrofoonMicrofoon op het toetsenbordscherm om naar de spraakinvoermodus over te schakelen.
Sommige modellen worden mogelijk niet ondersteund.
 1. Plaats de aanwijzer van de Magic-afstandsbediening in het tekstvak om het virtuele toetsenbord te openen.

  Open het virtuele toetsenbodOpen het virtuele toetsenbod

 2. Druk op de knop MicrofoonMicrofoon op het virtuele toetsenbord. Of druk op de knop MicrofoonMicrofoon op de afstandsbediening.
 3. Wanneer het informatiescherm van de spraakherkenning is geopend zoals hieronder aangegeven, spreekt u langzaam en duidelijk in de microfoon van de afstandsbediening.

  Spraak naar tekst-informatieschermSpraak naar tekst-informatiescherm

  Spraak naar Magic-afstandsbedieningSpraak naar Magic-afstandsbediening Spraak naar Magic-afstandsbedieningSpraak naar Magic-afstandsbediening

 4. Als er woorden zijn die vergelijkbaar zijn met de woorden die u hardop uitsprak, ziet u mogelijk een lijst met meerdere resultaten, zoals in onderstaande afbeelding. Als u niet de gewenste resultaten krijgt, drukt u op OPNIEUW PROBEREN om het opnieuw te proberen. Selecteer een resultaat om het weer te geven in het tekstvak.

  Lijst met resultaten spraak naar tekstLijst met resultaten spraak naar tekst

Waar u op moet letten bij Spraak naar tekst
Controleer de netwerkverbinding voordat u de functie Spraak naar tekst gaat gebruiken.
U kan de taal wijzigen in InstellingenInstellingen Pictogram Alle instellingenPictogram Alle instellingen Algemeen Taal (Language) Taal van het menu (Menu Language). Als u tijdelijk wilt overschakelen naar een andere taal voor spraakherkenning, drukt u op de knop RoodRood in het informatiescherm van de spraakherkenning.
U kunt deze functie alleen gebruiken om akkoord te gaan met de voorwaarden voor spraakherkenning.
Het resultaat van Spraak naar tekst is afhankelijk van de eigenschappen van de gebruiker (stem, uitspraak, intonatie en snelheid) en de omgeving (rumoer en TV-volume).
Als u de nauwkeurigheid van Spraak naar tekst wilt verbeteren, moet u ongeveer 10 cm van de microfoon van de Magic-afstandsbediening luid en duidelijk spreken.
Spraakherkenning is niet beschikbaar in een veld waar een wachtwoord moet worden ingevoerd en in de adresbalk van uw Webbrowser (exclusief algemene zoekopdrachten).