De TV-functies via spraak gebruiken
U kunt eenvoudig en snel toegang tot de verschillende functies van de TV verkrijgen via spraakherkenning.
  1. Houd de knop MicrofoonMicrofoon op de afstandsbediening. ingedrukt en spreek de functie die u wilt starten, of het trefwoord dat u voor uw zoekopdracht wilt gebruiken.
  2. Zodra u de knop MicrofoonMicrofoon na de spraakinvoer loslaat, wordt de desbetreffende functie gestart.

SpraakherkenningSpraakherkenning

Sommige modellen worden mogelijk niet ondersteund.
Uw Locatie moet met de taal overeenkomen om correcte zoekresultaten te kunnen krijgen. Een aantal functies is mogelijk niet beschikbaar als uw locatie-instellingen en taalinstellingen verschillen.
U kan de taal wijzigen in InstellingenInstellingen Pictogram Alle instellingenPictogram Alle instellingen Algemeen Taal (Language) Taal van het menu (Menu Language).
De beschikbare talen voor spraakherkenningsfuncties kunnen worden gewijzigd in overeenstemming met het servicebeleid.
Details van de dienst kunnen per model verschillen.
Houd er rekening mee dat de AI Service aangepast kan worden, verplaatst of beƫindigd, zonder melding, door LGE of diens externe aanbieders.
U kunt de spraakgerelateerde instellingen wijzigen of zien welke functies beschikbaar zijn voor spraak in InstellingenInstellingen Pictogram Alle instellingenPictogram Alle instellingen Algemeen AI-service Hulp en instellingen voor spraakherkenning.
Waarschuwingen voor spraakherkenning
Voor spraakherkenning is een Magic-afstandsbediening vereist. Deze wordt niet door alle modellen ondersteund.
Om gebruik te maken van alle spraakherkenningsfuncties, moet u uw kanalen, regio, enz. instellen. Anders kunnen bepaalde functies niet worden gebruikt.
U moet een netwerkverbinding hebben om de spraakherkenningsfunctie te gebruiken.
Als u een netwerkverbinding hebt, moet u akkoord gaan met de algemene voorwaarden om spraakherkenning te kunnen gebruiken.
Om de met de tv verbonden set-top box te bedienen met de functie spraakherkenning, gaat u naar InstellingenInstellingen Pictogram Alle instellingenPictogram Alle instellingen Verbinding Instellingen apparaataansluiting Instellingen voor de universele afstandsbediening om een universele bediening in te stellen.
Aanbevolen wordt om met de Magic Remote richting set-top box te wijzen na de gesproken invoer.
De kwaliteit van de spraakherkenning is afhankelijk van de eigenschappen van de gebruiker (stemvolume, uitspraak, accent en spreeksnelheid) en de omgeving (rumoer en TV-volume).
Spreek langzaam en duidelijk, niet te hard en niet te zacht, op een afstand van ongeveer 10 cm van de microfoon van de Magic-afstandsbediening om te zorgen dat uw stem wordt herkend.
Als uw stem niet goed wordt herkend, kan dit resultaten opleveren die niet de bedoeling waren.